POSTANITE NEPOGREŠLJIV
RAČUNOVODSKI IN FINANČNI STROKOVNJAK V JAVNEM SEKTORJU

Izobraževanje, ki vam bo omogočilo skok v karierni lestvici

IZBERITE NAJBOLJŠE IZOBRAŽEVANJE!

Študenti pridobijo specializirano znanje o najpomembnejših vidikih poslovanja proračunskih uporabnikov oziroma delovanja javnega sektorja, ki jim pomaga obvladovati številne izzive pri delu.

Dr. Erna Štefe

Finančni in računovodski strokovnjak v javnem sektorju

KAJ IZBRATI?

Napredovanje v javnem sektorju je odvisno od stopnje izobrazbe ter seveda znanja, Pri nas lahko s pravilno izbiro v kratkem roku dosežete odlično in hitro karierno rast. 

Še nimate pridobljene 1. bolonjske stopnje?

V tem primeru je za vas primeren Dodiplomski študij Računovodstvo in finance v javnem sektorju. Če niste prepričani, ali je študij primeren za vas, lahko iz urnika izberete samo posamezne predmete in se jim pridružite. Znanje je zagotovljeno. Trajanje študija - 3 leta. Pridobljena raven izobrazbe VI/2.

Že imate pridobljeno diplomo 1. bolonjske stopnje?

V tem primeru je za vas primeren magistrski program Forenzične preiskave v financah in računovodstvu. Tu se boste naučili vzpostaviti tako strukturo dela v organizaciji, da do prevar ne bo prihajalo. Trajanje študija 2 leti. Pridobljena raven izobrazbe VII.

Specifična znanja iz javnega sektorja pa lahko pridobite tako, da se udeležite posameznih predmetov, ki se izvajajo na študijskem programu 1. bolonjske stopnje programa Računovodstvo in finance v javnem sektorju,

KATERE PREDMETE SVETUJEMO?

  • Državni proračun, občinski proračun in proračun EU
  • Poslovanje proračunskih uporabnikov
  • Evropska sredstva v Sloveniji
  • Nadzor javnih financ
  • Javno naročanje
  • Poslovanje proračunskih uporabnikov
  • RF državni proračun, občinski proračun in proračun EU
Vsebine so del učnega programa Računovodstvo in finance v javnem sektorju Povezava na zunanjo stran

Več informacij najdete o predmetniku tukaj.

Iščete samo specifična znanja?

Pridružite se samo predmetom, ki vas zanimajo iz katerega koli študijskega programa in vam lahko prinesejo dodatno znanje.

Celovit vpogled v poslovanje

Pridobite specializirano znanje o vidikih poslovanja proračunskih uporabnikov oziroma delovanja javnega sektorja

RAČUNOVODSKI IN FINANČNI STROKOVNJAK V JAVNEM SEKTORJU

Z izobraževanjem pri nas boste pridobili dragoceno znanje in izkušnje.
Študiraj z nami

2800 proračunskih uporabnikov

Izkoristite velik bazen potencialnih zaposlovalcev.

RAČUNOVODSKI IN FINANČNI STROKOVNJAK V JAVNEM SEKTORJU

Izkoristite velike možnosti za zaposlitev.
Študiraj z nami

29 miljard sredstev letno

To je znesek sredstev, s katerimi upravlja javni sektor vsako leto.

RAČUNOVODSKI IN FINANČNI STROKOVNJAK V JAVNEM SEKTORJU

Postanite del pomembnega finančnega sektorja.
Študiraj z nami

49 % bruto domačega proizvoda

Tako visok je odstotek sredstev, ki se obrne v javnem sektorju.

RAČUNOVODSKI IN FINANČNI STROKOVNJAK V JAVNEM SEKTORJU

Z odličnim izobraževanjem boste bolj suvereno in pravilno razporejevali sredstva
Študiraj z nami

KAKŠNIM NAPAKAM SE BOSTE IZOGNILI:

Največje in najpogostejše napake lahko razberemo iz revizijskih poročil Računskega sodišča RS, ki revidira poslovanje proračunskih uporabnikov.

  • Najpogosteje gre za kršitve predpisov o javnih financah, računovodskega poročanja, javnih naročilih, razpolaganja s premoženjem, izplačilih plač itd.
  • Poleg nezakonitih izplačil so pogosto problem tudi nenamenska, netransparentna, negospodarna in  neučinkovita poraba javnih sredstev.  Pri obravnavi teh problemov je ključno, da se v proračunskih uporabnikih vzpostavi učinkovite mehanizme notranjega nadzora, sledljivosti in transparentnosti.
  • Prav tako je potrebno redno izobraževanje glede veljavnih predpisov, pravilnega financiranja in računovodskega evidentiranja ter poročanja o porabi sredstev.

(dr. Erna Štefe)

Kako vzpostaviti učinkovite mehanizme notranjega nadzora, sledljivosti in transparentnosti, se boste naučili v okviru dodiplomskega in magistrskega študija.

ZAPOSLEN SEM V JAVNEM SEKTORJU, ZAKAJ NAJ SE ODLOČIM ZA ŠTUDIJ?

  1. Poglobljeno razumevanje javnih financ: Študij financ in računovodstva vam bo pomagal bolje razumeti proračunske procese, finančno načrtovanje in upravljanje javnih sredstev. To je ključno za učinkovito delo v javnem sektorju, kjer je odgovornost za transparentno in odgovorno porabo javnih sredstev izjemnega pomena.

  2. Izboljšanje kariernih možnosti: Znanja iz financ in računovodstva so zelo cenjena v javnem sektorju. Ta znanja vam lahko odprejo vrata do višjih in bolje plačanih položajev, kot so finančni analitik, kontrolor ali celo vodja finančne službe.

  3. Krepitev analitičnih sposobnosti: Študij financ in računovodstva vas bo naučil analizirati finančne podatke, prepoznavati trende in sprejemati informirane odločitve. Te analitične sposobnosti so koristne ne le na vašem trenutnem delovnem mestu, temveč tudi za osebne finančne odločitve.

  4. Usklajevanje z regulativnimi zahtevami: Javne institucije morajo delovati v skladu s številnimi regulativnimi zahtevami. Znanja iz računovodstva vam bodo pomagala razumeti in slediti tem predpisom, kar je ključnega pomena za zagotavljanje skladnosti in preprečevanje pravnih težav.

  5. Izboljšanje učinkovitosti in transparentnosti: Z boljšim razumevanjem finančnih tokov in računovodskih praks lahko prispevate k večji učinkovitosti in transparentnosti delovanja javnih institucij. To je koristno tako za notranje delovanje kot tudi za boljše komuniciranje z javnostjo in nadzornimi organi.

Študij financ in računovodstva tako da dodiplomskem ali magistrskem študiju vam lahko prinese številne prednosti in prispeva k vaši profesionalni rasti ter k boljšemu delovanju organizacije, v kateri ste zaposleni.

Scroll to Top